Edinson Cavani juicht voor PSG

Cavani redt punt voor PSG, rood Neymar

Paris Saint-Germain is ontsnapt aan de eerste nederlaag in de Franse competitie. De ploeg van trainer Unai Emery kwam bij Olympique Marseille in de extra tijd alsnog op gelijke hoogte: 2-2. Edinson Cavani scoorde in de 93ste minuut uit een vrije trap.

Ploeggenoot Neymar stond toen al niet meer op het veld. De Braziliaan moest na twee gele kaarten binnen drie minuten het veld verlaten.

Neymar krijgt rood

Nadat Florian Thauvin in de 78ste minuut Marseille op 2-1 had gebracht, leek de thuisploeg op de overwinning af te stevenen. Cavani besliste echter anders. Eerder in het duel kwamen Luiz Gustavo (1-0) en Neymar (1-1) tot scoren.

Monaco loopt in

AS Monaco liep twee punten op de koploper uit Parijs in. De regerend Frans kampioen won zaterdag met 2-0 van SM Caen. Voor Monaco, waar Terence Kongolo de hele wedstrijd op de bank bleef, troffen Keita Baldé Diao en Radamel Falcao doel. De nummer twee heeft nu vier punten minder dan Paris SG.

Memphis Depay scoorde drie keer voor Olympique Lyon in de uitwedstrijd tegen Troyes (0-5) en Nice verloor thuis van RC Strasbourg Alsace (1-2). Wesley Sneijder viel na rust in bij Nice.