NOS WielrennenAangepast

Büchli en Lavreysen grijpen naast medaille op keirin

Bijrol Büchli en Lavreysen op slotdag EK baanwielrennen

Matthijs Büchli en Harrie Lavreysen hebben bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen naast een medaille gegrepen op de keirin. De twee moesten genoegen nemen met een plek in de B-finale.

Büchli, die vorig jaar op de Olympische Spelen zilver won op dit onderdeel, was het eigenlijk aan zijn stand verplicht de eindstrijd te halen. Hij kwam bij het ingaan van de slotronde echter in het gedrang te zitten en eindigde als vijfde. Alleen de eerste drie plaatsten zich voor de finale.

In de B-finale leek Büchli vervolgens op weg naar de zevende plaats overall, maar hij viel in de laatste ronde stil en daar profiteerde Lavreysen van.

Levy grijpt eindzege

Maximilian Levy won namens gastland Duitsland de keirin. Op het laatste EK-onderdeel hield hij in de spannende sprint de Australische Rus Shane Perkins net achter zich.

Harrie Lavreysen reed lang achteraan in zijn halve finale. In de slotronde kwam hij naar voren, maar het lukte de Nederlander niet zich nog bij de eerste drie te voegen.

Lavreysen eindigde in zijn serie eerder op de dag als tweede, via de herkansingen plaatste hij zich voor de halve finales.

Büchli en Lavreysen veroverden donderdag brons op de teamsprint, samen met Jeffrey Hoogland.

Büchli na ochtendsessie: ga voor niks minder dan medaille

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl