De honkballers van Houston Astros vieren de zege op New York Yankees
NOS SportAangepast

Houston Astros ten koste van Gregorius en Yankees naar World Series

De honkballers van Houston Astros hebben ten koste van New York Yankees de World Series bereikt. Houston won het beslissende duel in de best-of-7-serie in de American League-finale (4-0) en stuit in de Series op Kenley Jansen en LA Dodgers.

De slagploeg van de Yankees, met onder meer Nederlander Didi Gregorius, kreeg geen voet aan de grond bij Charlie Morton en Lance McCullers. Zij incasseerden maar drie honkslagen. De Astros tekenden voor tien honkslagen en bereikten voor de tweede keer de World Series.

Evan Gattis sloeg in de vierde inning een homerun en een inning later deed Jose Altuve hem dat na. In dezelfde slagbeurt bezegelde Brian McCann het lot van zijn oude ploeg door met een tweehonkslag Carlos Correra en Yuli Gurriel binnen te slaan.

Tweede World Series voor Astros

Houston bereikte in 2005 voor het eerst en het laatst de World Series. Daarin was het toen overigens kansloos tegen Chicago White Sox (0-4).

De Astros klopten op weg naar de Series achtvoudig kampioen Boston Red Sox en New York Yankees, die 27 keer de Series wonnen. In de finale wacht LA Dodgers (zesvoudig kampioen).

De Texaanse ploeg speelde 40 jaar lang in de National League en maakte in 2012 de overstap naar de American League. Houston is het enige team dat in beide leagues kampioen is geworden.

In 2013 leed Houston in z'n eerste jaar in de American League maar liefst 111 nederlagen in het reguliere seizoen. Dat is nog altijd een negatief clubrecord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl