Ranomi Kromowidjojo in actie in de finale van de 100 vrij van de Swim Cup
NOS SportAangepast

Kromowidjojo troeft Heemskerk af bij Swim Cup

Ranomi Kromowidjojo is nog steeds een klasse apart op de 100 meter vrije slag. Het klapstuk van de tweede dag van de Swim Cup (kortebaan) in Amsterdam leverde de zwemster een mooie zege op.

Kromowidjojo, vrijdag al goed voor een Nederlands record op de 50 meter vlinder, versloeg Femke Heemskerk op een duidelijke manier. Ze zegevierde in 51,60 seconden. Heemskerk finishte 0,54 seconde later. Derde werd de Deense Signe Bro (53,76).

De tijden op de 100 meter maakten duidelijk dat beide Nederlandse vrouwen op koers liggen voor de EK kortebaan in december in Kopenhagen. Het waren ook tijden waarop bondscoach Marcel Wouda had gehoopt. "Dat zou voor nu al een superhoog niveau zijn", zei hij vooraf.

Klapstuk van Swim Cup prooi voor Kromowidjojo

Geen grote troef

Bij de mannen heeft Nederland momenteel op het koningsnummer geen grote troef. De 18-jarige Nyls Korstanje bewees wel talent te hebben. Met 47,54 seconden veroverde hij een ticket voor de EK kortebaan.

Dat lukte ook Arjan Knipping, maar hij moest er op de 400 meter wisselslag in zijn eentje voor knokken. In de ochtend werd hij gediskwalificeerd. Later op de dag mocht hij een 'time-trial' zwemmen. Dat ging hem prima af: in zijn eentje voldeed hij aan de limiet met 4.08,85.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl