Erik Falkenburg

ADO wint duel der middenmoters en passeert VVV

ADO Den Haag heeft een 2-0 zege geboekt bij VVV-Venlo. Door de zege passeren de Hagenaars de Limburgers op de ranglijst: ADO staat negende, VVV tiende.

In de alleraardigste eerste helft kreeg VVV de beste kansen. Lennart Thy raakte met zijn inzet beide palen en het wreefschot van Leroy Labylle werd gekeerd door Robert Zwinkels. De ADO-keeper pareerde ook het schot via de grond van Thy.

Melvyn Lorenzen tekende voor ADO's enige kans: hij schoot na een lange rush over de linkerflank naast.

Ralf Seuntjens

Falkenburg

Na rust trof Erik Falkenburg doel na goed voorbereidend werk van Tyronne Ebuehi. Falkenburg werd daarmee de vierde speler in de eredivisie die voor zeven verschillende clubs doel treft.

VVV drong daarna weliswaar aan, maar te vaak werd voor de lange bal gekozen en daar wist ADO wel raad mee. In blessuretijd scoorde invaller Bjørn Johnsen, in de ploeg gekomen voor Abdenasser El Khayati, uit een snelle counter.

Voor ADO is het al de derde uitzege op een rij: ook NAC (0-1) en Willem II (1-2) werden de afgelopen weken verslagen.