Peter Bosz

Dortmund loopt opnieuw averij op, Bayern na zege op gelijke hoogte

Het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz heeft tijdens de negende speelronde van de Bundesliga voor de derde keer op een rij averij opgelopen. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt gaf de koploper een 2-0 voorsprong uit handen en speelde het met 2-2 gelijk.

Sebastien Haller, vorig jaar nog spelend voor FC Utrecht, was met een goal verantwoordelijk voor het puntenverlies van Bosz. De Fransman benutte na een uur een strafschop (1-2) en een paar minuten later maakte Marius Wolf gelijk.

Nuri Sahin en Maximilian Philipp leken Dortmund de zevende zege van het seizoen te bezorgen.

Jupp Heynckes

Bayern München zegevierde met 1-0 bij HSV, dat in de tweede helft met tien man speelde. Het komt hierdoor in punten gelijk met Dortmund, dat een beter doelsaldo heeft.

Kort voor rust haalde middenvelder Gideon Jung de op stoom zijnde Kingsley Coman neer en kreeg de rode kaart. Tot dan bleef HSV, met Rick van Drongelen in de basis, goed overeind.

Met een man meer omsingelde Bayern het strafschopgebied van HSV. Corentin Tolisso was de enige die scoorde, de Fransman reageerde attent nadat HSV een voorzet van David Alaba niet wegkreeg.

Het regende daarna kansen voor Bayern, ook voor Arjen Robben, maar het bleef slechts bij een treffer voor de ploeg van Jupp Heynckes.

Stand bovenin Bundesliga

1. Borussia Dortmund9-20 (+18)
2. Bayern München9-20 (+15)
3. RB Leipzig9-19 (+6)
4. Schalke 049-16 (+3)

RB Leipzig wint wel

Door het gelijkspel van Borussia Dortmund is RB Leipzig, dat met 1-0 won van VfB Stuttgart, tot op een punt genaderd. Marcel Sabitzer maakte halverwege de eerste helft het enige doelpunt.

Bayer Leverkusen haalde uit op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Na een 1-0 achterstand bij rust werd het maar liefst 1-5.