Mathieu van der Poel
NOS WielrennenAangepast

Van Aert verslaat Van der Poel in derde Superprestige

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. Van der Poel eindigde in de derde Superprestige als vierde na een valpartij en materiaalpech.

De Belg Wout van Aert ging er in het Belgische Boom met de zege vandoor. De wereldkampioen kwam solo binnen en nam de leiding in het klassement over van Van der Poel.

Indrukwekkende inhaalrace Van der poel

In de vierde omloop ging Van der Poel onderuit en bij de doorkomst voor de vijfde ronde lag hij vijftig tellen achter op Van Aert, die alleen aan kop reed. Van der Poel begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Vanaf de zesde plaats reed hij een gat van dertig seconden dicht om vervolgens aan te sluiten bij de drie man die eerst voor hem reden.

Op het moment dat Van der Poel zijn jacht op koploper Van Aert wilde beginnen, werd hij getroffen door materiaalpech.

Lars van der Haar eindigde in Boom als derde, achter de Belg Laurens Sweeck.

Kaptheijns scoort drie uit drie in Superprestige

Maud Kaptheijns won de wedstrijd bij de dames en boekte haar derde zege op rij. Zij wees de Belgische wereldkampioene Sanne Cant in Boom af in de eindsprint.

Het duo had in de slotfase gezelschap van Annemarie Worst en de Belgische Ellen van Loy. Van Loy sloeg een gaatje bij de balken, ook omdat Kaptheijns als enige bij de balken van de fiets ging.

Maar Van Loy moest in de laatste ronde haar inspanningen bekopen en ook Worst haakte af. In de zandstrook kort voor de finish pakte Cant een paar meter, maar toereikend was die voorsprong niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl