Chelsea ontsnapt tegen revelatie Watford

Seizoensrevelatie Watford heeft net niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen in de Premier League. Een week na de zege op Arsenal leek de ploeg van de jonge trainer Marco Silva lang op weg naar minimaal een punt in de uitwedstrijd tegen Chelsea, maar uiteindelijk moest Watford toch het hoofd buigen op Stamford Bridge.

Dankzij César Azpilicueta en Michy Batshuayi mocht trainer Antonio Conte alsnog de broodnodige zege vieren. Dat deed hij overigens met een vreugdesprong in het publiek: 4-2.

Pedro viert zijn fenomenale openingstreffer tegen Watford

In de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Chelsea, de kampioen van het afgelopen seizoen. Zeker niet nadat Pedro de thuisploeg met een prachtige knal op voorsprong had geschoten. Die goal was de 8.000ste voor Chelsea sinds de oprichting in 1905.

Ook daarna werd Chelsea gevaarlijk met afstandsschoten van Pedro en Morata en moest Watford-doelman Heurelho Gomes een keer handelend optreden bij een mislukt lobje van Cesc Fábregas.

Op slag van rust kwam Watford langszij. Een verre inworp van José Holebas werd niet goed verwerkt door David Luiz, waarop middenvelder Abdoulaye Doucouré een gaatje vond in een woud van spelers.

Uitblinker Richarlison

Kort na rust eiste de Braziliaan Richarlison een hoofdrol voor zich op. De buitenspeler, die deze zomer persoonlijk akkoord was met een overgang naar Ajax, maar vervolgens door zijn zaakwaarnemer toch bij Watford werd ondergebracht, was een voortdurende plaag voor de Chelsea-defensie en had dat in de eerste tien minuten na rust moeten bekronen met een doelpunt.

Uitblinker Richarlison baalt na een van zijn missers voor het doel van Chelsea

De buitenspeler kreeg twee opgelegde kansen, maar miste zowel met de voet als met het hoofd het doel. In de tussentijd had Richarlison wel de assist gegeven voor de 1-2 van de Argentijn Roberto Pereyra.

Chelsea hing even in de touwen als een aangeslagen bokser, maar vocht zich knap terug in de wedstrijd. Invaller Batshuayi kwam knap voor zijn man en kopte de voorzet van Pedro onhoudbaar achter Gomes.

De Belg had in de slotfase ook de 3-2 nog op de schoen, maar uiteindelijk was het verdediger Azpilicueta die de 3-2 binnen kopte. In blessuretijd mocht Batshuayi toch nog zijn tweede treffer van de dag - en van het seizoen - laten aantekenen.

De tweede nederlaag van het seizoen voor Watford betekent dat de ploeg de vierde plaats moet afstaan aan Chelsea.

Chelsea-trainer Antonio Conte maakt een vreugdesprong in het publiek na de 3-2 tege Watford