Jan Wolkers
NOS NieuwsAangepast

Beste uit het Oog: Wolkers, #MeToo en een openhartige Rutte

In Het beste uit het Oog deze week een gesprek met Karina Wolkers, de weduwe van Jan Wolkers. Deze week, tien jaar na zijn overlijden, verscheen Het litteken van de dood, de langverwachte biografie over de schrijver en beeldend kunstenaar.

Het wangedrag van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein maakte een stortvloed aan tweets los over seksuele intimidatie. Onder #MeToo doen vrouwen wereldwijd een boekje open over grensoverschrijdend seksueel gedrag.

Een van de vrouwen die haar ervaring deelden is publiciste Meredith Greer. Samen met Chris Kijne en Alie Kuiper, deskundige op het gebied van seksuele intimidatie op de werkvloer, spreekt ze over #MeToo en over de verhalen van machtsmisbruik door mannen.

Wilfried de Jong verkent met seksuoloog Yuri Ohlrichs en theatermaker Lucas De Man wat #MeToo voor mannen betekent. De Man onderzoekt in zijn voorstelling De man is lam wat man-zijn inhoudt.

In de Oog-serie afscheidsgesprekken met bewindslieden blikken Max van Weezel en verslaggever Wilma Borgman met premier Rutte terug op vijf jaar Rutte II. Wie was zijn favoriete PvdA'er en wanneer dacht hij dat zijn kabinet zou vallen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl