NOS WielrennenAangepast

Gehavende Lavreysen kan starten op de keirin, Stroetinga hard onderuit

Gehavende Lavreysen wil starten op de keirin

Harrie Lavreysen gaat zondag bij de EK baanwielrennen van start op de keirin. Vrijdag kwam de vice-wereldkampioen op de sprint hard ten val in de achtste finale van het individuele sprinttoernooi, waardoor hij zich met een schouderblessure moest terugtrekken uit de kwartfinale.

"Het is nog niet helemaal top", zegt Lavreysen als hij zaterdagochtend met een gehavend gezicht voor de NOS-camera staat. "Ik ben natuurlijk vol op mijn gezicht gevallen, dat is wel te zien. Maar ik heb het meeste last van mijn schouder."

Slechte schouders

Dat Lavreysen uitgerekend op zijn schouder terechtkwam, is ongelukkig. "Ik ben overgestapt vanuit het BMX'en naar de baan vanwege mijn schouders. Ik ben vier keer aan mijn schouders geopereerd omdat ze vaak uit de kom schoten. Het is vervelend dat ik er nu weer op val, maar het is niet anders."

Zaterdagmiddag maakte Lavreysen alweer zijn eerste meters op de baan in Berlijn. "Ik heb net ook een klein startje gemaakt en dat ging goed. Ik wil zondag wel van start gaan."

Valpartij maakt einde aan sprinttoernooi Lavreysen

Val Stroetinga

Het is nog niet zeker of Wim Stroetinga zondag samen met Yoeri Havik de koppelkoers kan rijden. Tijdens de training op zaterdagochtend kwam hij hard ten val. Stroetinga werd met een brancard van de baan gedragen.

Stroetinga met brancard van de baan na val

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl