​Carina Witthöft
NOS SportAangepast

Na zes jaar weer titel voor ​Görges, primeur Witthöft en Kerkhove

Carina Witthöft heeft voor het eerst een WTA-toernooi op haar naam gebracht. In de finale van het hardcourttoernooi van Luxemburg won de Duitse met 6-3, 7-5 van de Puerto Ricaanse Mónica Puig.

Puig, die goud won in Rio en haar land zo de eerste olympische titel bezorgde, kwam met een break op 3-2, maar verloor de resterende games in de eerste set.

Witthöft denderde daarna door, kwam een dubbele break voor en hield stand toen Puig van 2-5 knap terugkwam tot 5-5.

Kerkhove

Lesley Kerkhove won in Luxemburg haar eerste WTA-toernooi. Met de Wit-Russische Lidija Morazava won ze in het damesdubbelspel met 6-7 (4), 6-4, 10-6 van Eugenie Bouchard uit Canada en de Belgische Kirsten Flipkens.

​Julia Görges

Julia Görges heeft het WTA-toernooi van Moskou gewonnen. De Duitse nummer 27 van de wereld rekende in de finale simpel af met Daria Kasatkina uit Rusland (WTA-29): 6-1, 6-2.

Voor Görges is het haar derde titel, maar pas de eerste in zes jaar. Nadat ze in 2011 het toernooi van Stuttgart had gewonnen, verloor ze vier WTA-finales, waarvan drie dit seizoen.

Kasatkina greep dit jaar de titel in Charleston, maar was kansloos in haar tweede WTA-finale. Görges domineerde met haar forehand. De 28-jarige Duitse timmerde er vanaf de baseline op los en gaf op eigen opslag amper kansen weg. Na 66 minuten moest de 20-jarige Russin zich gewonnen geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl