Nicolas Isimat-Mirin
NOS VoetbalAangepast

Tennisballen moeten onbesuisde Isimat-Mirin tot bedaren brengen

De frustratie spatte uit de ogen van Luuk de Jong en Phillip Cocu nadat Nicolas Isimat-Mirin afgelopen zondag bij VVV-PSV (2-5) al voor de derde keer dit seizoen een strafschop had veroorzaakt. Dus werden er maatregelen genomen.

Zo moest Isimat-Mirin de afgelopen week tijdens trainingen in elke hand een tennisbal houden. Op die manier hoopte Cocu de grillige Franse verdediger te dwingen meer met zijn lichaam te verdedigen in plaats van met zijn armen en handen. Het tafereel veroorzaakte grote hilariteit onder de PSV-spelers.

Isimat-Mirin: tennisbaltrainingen hebben zeker geholpen

Cocu wil af van Isimat-Mirins onbesuisde acties, omdat die de kans op tegendoelpunten aanzienlijk vergroten. Zondag tegen Heracles hoopt de trainer al verbetering te kunnen zien. Maar niet alleen om die reden is het een belangrijk weekeinde voor PSV. Het elftal van Cocu heeft dit weekeinde een uitgelezen mogelijkheid om nog meer afstand te nemen van de concurrentie, aangezien de achtervolgers Feyenoord en Ajax zondag tegenover elkaar staan in De Kuip.

Training slaat aan

De aangepaste trainingen van Isimat-Mirin blijken in ieder geval aan te slaan. "Ik zweer het je, het heeft geholpen. Ik hoop dat ik dat dit weekend ook mag laten zien", aldus Isimat-Mirin in aanloop naar het duel met Heracles Almelo. "Ik moet mij veel meer op het positioneren van mijn lichaam concentreren en mij fysiek sterk maken."

Hoewel de trainingen met tennisballen kolderiek ogen, hebben ze wel degelijk een serieuze betekenis, erkent Isimat-Mirin. "De trainer (Phillip Cocu, red.) heeft dit serieus met mij besproken en ik heb zijn opdrachten uitgevoerd. Ik ben blij met deze manier van trainen", aldus de Fransman.

PSV'er Isimat-Mirin heeft Ajax-fans in familie

Cocu is zeer te spreken over de toewijding waarmee de verdediger de afgelopen week de trainingen heeft afgewerkt. "We moeten het niet alleen als een ludieke actie zien. Er zijn op de training enkele situaties geweest waarin hij zijn handen niet kon gebruiken, dan word je gedwongen om dat anders op te lossen. En hij ziet dat zelf ook."

Komende zondag mag Isimat-Mirin laten zien of hij een snelle leerling is als PSV het in eigen huis opneemt tegen Heracles Almelo. De aftrap van het eredivisieduel is om 12.30 uur.

Cocu: Isimat ziet in dat hij het anders moet oplossen

De wedstrijd PSV-Heracles Almelo is zondag live te volgen via een liveblog op NOS.nl en Teletekstpagina 825. De samenvatting is te zien in de uitzending van Studio Sport Eredivisie om 19.00 uur op NOS.nl en NPO 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl