NOS VoetbalAangepast

El Ahmadi: duel met Sjachtar geen excuus

El Ahmadi: duel met Sjachtar geen excuus

Feyenoord-Ajax, de enige echte Klassieker. Morgenmiddag zal De Kuip weer kolken en Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi zal middenin de chaos leiding geven aan zijn manschappen.

Het duel met de aartsrivaal is altijd bijzonder en de editie van dit seizoen is niet anders. "Je kan maar drie punten winnen, maar het is altijd een speciale wedstrijd", aldus El Ahmadi.

Europese vermoeidheid

Ajax speelde de afgelopen week niet Europees, iets wat misschien wel voordelig uit kan pakken voor de Amsterdammers. Feyenoord kwam namelijk afgelopen dinsdag nog in actie in de Champions League tegen Sjachtar Donetsk.

Ondanks dat de ploeg negentig minuten lang vol gas moest geven denkt El Ahmadi niet dat vermoeidheid morgen een rol gaat spelen.

Vermoeidheid zit tussen je oren.

Karim El Ahmadi

"Als ik voor mijzelf spreek vind ik het best wel lekker. Je komt in een bepaald ritme en ik voel mij best wel fit, juist door die extra wedstrijden die ik heb gespeeld. We hebben dan wel wat blessures, maar ik vind het wel lekker."

Verder denkt hij dat het vooral een mentale kwestie zal zijn. "Vermoeidheid zit tussen je oren. Het kan geen excuses zijn naar zondag, het is gewoon een wedstrijd die we moeten winnen."

Hakim Ziyech (l) en Karim El Ahmadi vorig seizoen tijdens Feyenoord-Ajax

Vriend Ziyech beteugelen

El Ahmadi zal morgen veel te maken krijgen met de architect van Ajax, Hakim Ziyech. De twee zijn ploeggenoten bij het Marokkaans elftal en goede vrienden.

"We kennen elkaar van het nationale elftal, het is leuk om tegen hem te spelen. We zijn zeker vrienden en gaan veel met elkaar om. Spelen tegen hem is een leuke uitdaging. Ziyech is toch wel de beste speler van de eredivisie. Het is altijd mooi om tegen dat soort jongens te spelen."

Wat El Ahmadi verwacht van de confrontatie met vriend Ziyech? "De ene keer zal het in mijn voordeel zijn, de andere keer is het in zijn voordeel."

El Ahmadi: veel geleerd van duel tegen Sjachtar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl