Zian Flemming van Jong Ajax

Go Ahead Eagles bezorgt koploper Jong Ajax eerste nederlaag

Jong Ajax is in de Jupiler League tegen de eerste nederlaag in het seizoen aangelopen. De koploper ging met 4-1 onderuit bij Go Ahead Eagles. Dennis Johnsen zette Jong Ajax nog op 0-1 uit een splijtende pass, maar Sam Hendriks (ex-Ajax) lepelde snel de 1-1 binnen.

Joey Suk sloeg na een foute terugspeelbal van Darren Sidoel toe en na rood voor Deyovaisio Zeefuik profiteerde Xandro Schenk van de chaos. Leon de Kogel gaf de winst voor Go Ahead na rust nog meer cachet: 4-1.

Sittard gelijk tegen Eindhoven

Fortuna Sittard is na een gelijkspel tegen FC Eindhoven (2-2) nog allerminst zeker van de play-offs om promotie naar de eredivisie. Djibril Dianessy rondde in Sittard voor de rust een van de schaarse aanvallen af. Erna veroorzaakte hij ook de penalty waaruit Mart Lieder gelijkmaakte.

Stefan Askovski maakte uit de rebound 2-1, waarna Fries Deschilders vrije trap onhoudbaar in de kruising zeilde.

NEC was de lachende derde. De Nijmegenaren wonnen door treffers na de rust van Arnaut Groeneveld en Sven Braken verdiend met 2-0 bij FC Volendam. Daarmee verdrong NEC Fortuna van de tweede plaats en kwam het tot op twee punten van koploper Jong Ajax.