Giovanni van Bronckhorst is boos op de grensrechter tijdens het duel met Ajax van vorig jaar
NOS VoetbalAangepast

Verdediging plaatst Van Bronckhorst voor lastige puzzel

Giovanni van Bronckhorst zal de komende dagen moeten puzzelen om een defensie te kunnen formeren die Ajax kan tegenhouden.

Sven van Beek is het nieuwste zorgenkindje. Hij kwam tegen Sjachtar Donetsk in botsing met ploeggenoot Jean-Paul Boëtius en kampt als gevolg daarvan met een heupblessure.

Afwachten

"Heel vervelend", sprak Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie vrijdag. Hoe hij zijn defensie gaat samenstellen, liet de coach nog in het midden. Alternatieven zijn Bart Nieuwkoop, Sofyan Amrabat en de van een hersenschudding herstelde Kevin Diks.

"Door de vele blessures moeten we afwachten en eerst kijken wat wij hebben. Morgen hebben we pas een goed beeld van wie er beschikbaar zijn."

Geertruida

De 17-jarige Lutsharel Geertruida maakt ook deel uit van de selectie. "Dat zou ik aandurven, ja", antwoordde Van Bronkhorst op de vraag of hij bereid is de jeugdspeler voor de leeuwen te gooien.

De Feyenoord-coach wil na dat het gat met koploper PSV na de Klassieker "zeker niet groter is geworden". Hoewel Feyenoord de laatste jaren in De Kuip niet vaak heeft gewonnen van Ajax put Van Bronckhorst toch hoop uit het recente verleden.

"De laatste jaren waren we tegen Ajax vaak de betere ploeg, kregen we meer kansen. Zondag moeten we weer van onze eigen kracht uit gaan."

Spits Nicolai Jørgensen heeft het Champions Leagueduel met Sjachtar Donetsk goed doorstaan en zal vanaf de eerste minuut spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl