Martin Keizer, trainer van Ajax
NOS VoetbalAangepast

'Vermoeide' Younes krijgt basisplaats tegen Feyenoord

Ajax-trainer Marcel Keizer zet Amin Younes zondag gewoon in de basis in de Klassieker tegen Feyenoord. Het besluit van de trainer is opvallend, omdat Younes vrijdagochtend in een interview met de Telegraaf heeft laten weten niet geheel fit en enigszins vermoeid te zijn.

"Ik ben niet fris", liet Younes in de krant optekenen. "Vanwege de Confederations Cup heb ik geen goede vakantie gehad en daarom heb ik Ajax gevraagd tussentijds even weg te mogen. Het antwoord was 'nee'."

Keizer: Younes is niet fris, maar speelt tegen Feyenoord

Verbaasd

Keizer is enigszins verbaasd. "Hij is op eigen verzoek eerder teruggekomen vanwege Appie Nouri. Daarna hebben we geprobeerd elke international elke week extra vrije dagen te geven. In kleine gedeeltes proberen we het wel."

Younes krijgt dit seizoen de nodige kritiek omdat hij weinig rendement heeft. "Het moet omhoog, dat vinden wij allemaal", zegt Keizer. "En we weten ook wel dat hij rust nodig heeft. Maar ik vind het niet terecht dat hij dat zegt. We weten dat hij te kort vakantie heeft gehad, maar we hadden ook snel Champions League en hij moest zich daarna ook alweer melden bij de Duitse selectie. Hij kon ook geen extra vakantie krijgen."

Hoewel Younes niet geheel okselfris is, staat hij zondag wel in de basis. "Ja, hij speelt wel", bevestigt Keizer, die verder kan beschikken over een vrijwel fitte selectie. "Op Benjamin van Leer na is iedereen fit." De verwachting is dat Keizer met dezelfde elf begint als tegen Sparta Rotterdam (4-0).

Als trainer van Ajax lig je natuurlijk altijd onder een vergrootglas.

Marcel Keizer

Keizer heeft veel vertrouwen in zijn eerste Klassieker als trainer. "Ja, ik kijk er heel erg naar uit. Je voelt de hele week al bij de jongens dat deze wedstrijd eraan zit te komen. Je weet dat dit wat extra's met zich meebrengt."

Wat als Feyenoord wint? "Ajax kennende is er dan wel weer een crisis, ja", zegt Keizer. "Als trainer van Ajax lig je natuurlijk altijd onder een vergrootglas."

'Debutant' Keizer kijkt heel erg uit naar duel met Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl