Los Angeles Dodgers
NOS SportAangepast

Dodgers met werper Jansen eindelijk terug in World Series

De honkballers van Los Angeles Dodgers hebben zich geplaatst voor de World Series, de finale van de Major League Baseball. Door ook het vijfde duel met titelverdediger Chicago Cubs (11-1) te winnen, won de ploeg van de Nederlandse werper Kenley Jansen de finale van de National League met 4-1.

Sinds hun verhuizing in 1958 van Brooklyn naar Los Angeles wonnen de Dodgers de World Series vijf keer. De laatste keer was echter in 1988. "Het voelt goed om de woorden World Series te horen. Het is lang geleden. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou meemaken", zei werper Clayton Kershaw.

Jansen gooit duel uit

Kershaw was startend werper tegen de Cubs, maar Jansen was de werper die de wedstrijd mocht uitgooien. "Ik wil die ring zó graag! Nog vier overwinningen te gaan", twitterde Jansen na afloop.

Man van de wedstrijd was Enrique Hernandez. Hij was in Chicago goed voor drie homeruns en zeven runs. In de derde inning realiseerde hij zelfs een grandslam. Dat is een homerun op een moment dat alle drie de honken bezet zijn, waardoor met een klap vier punten worden gescoord.

Enrique Hernandez

De World Series beginnen op 24 oktober in Los Angeles. De tegenstander van de Dodgers komt uit het treffen tussen New York Yankees en Houston Astros. De Yankees leiden in die best-of-seven-serie met 3-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl