Fernando Alonso
NOS SportAangepast

Alonso ziet toekomst bij McLaren en tekent bij

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso is ook volgend jaar in de Formule 1 te bewonderen. De Spanjaard heeft zijn contract bij McLaren verlengd. De renstal deed geen mededeling over de duur van Alonso's nieuwe verbintenis.

Het was onzeker of de toekomst van de 36-jarige coureur, die al drie jaar bij McLaren rijdt, wel in de Formule 1 lag. Zo maakte Alonso in mei een korte uitstap naar de Indy 500.

Van Honda naar Renault

Een belangrijke rol in Alonso's keuze is dat McLaren vanaf komend seizoen over een betere motor beschikt. Het Britse raceteam kende met de Honda-motor drie tegenvallende jaren en gaat vanaf 2018 met Renault in zee.

"Ik ben blij dat we een Renault-motor krijgen. Ik heb lang met hen gewerkt en twee titels gepakt", zei Alonso, die bij McLaren ook volgend seizoen een duo met de talentvolle Belg Stoffel Vandoorne vormt.

"Ondanks dat de afgelopen jaren niet makkelijk waren, zijn we bij McLaren niet vergeten hoe we moeten winnen en ik geloof erin dat dat op korte termijn weer kan gebeuren", sprak Alonso zich ambitieus uit.

"McLaren heeft de technische en financiële middelen om op korte termijn weer succesvol te zijn. Volgend jaar moeten we weer top zijn en dus de strijd aangaan met Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes."

De Spanjaard is momenteel de nummer zestien van het klassement in de Formule 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl