De gevangenis in Roermond
NOS NieuwsAangepast

Vierde verdachte opgepakt vanwege gevangenisuitbraak met helikopter

De politie heeft een vierde verdachte gearresteerd in verband met de poging een Amsterdamse topcrimineel met een helikopter uit de gevangenis te bevrijden. Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen wat zijn rol is bij de verijdelde uitbraak uit de gevangenis in Roermond.

Vorige week werden al drie verdachten opgepakt in verband met de ontsnappingspoging. Ook de vierde verdachte is vorige week opgepakt, maar het OM heeft dat niet eerder naar buiten gebracht. Wie deze arrestant is en waar hij is gearresteerd wil justitie ook niet kwijt.

Alle verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen met hun advocaat mogen praten. Zij blijven in ieder geval tot maandag vastzitten. Daarna bepaalt de raadkamer van de rechtbank of zij langer vastgehouden mogen worden.

Plannen verijdeld

De gevangene die op 11 oktober bevrijd moest worden is vermoedelijk Benaouf A., een spil in de oorlog tussen criminelen van Marokkaanse afkomst in Amsterdam. Zijn handlangers wilden een helikopter kapen om hem te bevrijden. De recherche van Amsterdam ontdekte de plannen bijtijds.

De handlangers gingen er vervolgens vandoor. Bij de politieactie die volgde, werd een verdachte neergeschoten. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl