Aangepast

Jan (71) bezoekt nog ieder jaar ADE

  • Suzan Yücel

    redacteur NOS op 3

  • Suzan Yücel

    redacteur NOS op 3

Jan (71) bezoekt nog ieder jaar ADE

De 22e editie van ADE, het Amsterdam Dance Event, is in volle gang. De Amsterdamse Jan Bakker is 71 jaar en er al vanaf de eerste editie bij. Speciaal voor ADE reizen duizenden bezoekers over de hele wereld af naar Amsterdam om te dansen op elektronische muziek.

Jan is geen onbekende in de Amsterdamse uitgaanswereld. Hij gaat al jarenlang uit en is ieder weekend te vinden op de dansvloer. "Je ziet mensen komen, en je ziet mensen gaan. Dan gaan ze carrière maken of krijgen een gezin. Of dan willen ze ineens in de kroeg hangen. Daar heb ik helemaal niks mee. Ik hou van de muziek en wil lekker dansen."

Jan: 'Ik sta niet vaak in de rij voor feestjes, meestal sta ik op de gastenlijst'

Ik heb nog geen rollator nodig, dus ik houd het nog wel een paar jaar vol.

Jan (71)

ADE duurt van woensdag tot en met zondag en Jan heeft voor de hele week allerlei feestjes op de planning. De feesten beginnen overdag al en gaan tot diep in de nacht door. "Er is zoveel aanbod dat ik last minute beslis waar ik naartoe ga."

Hoe houdt hij dat dan vol? "Ik ben gepensioneerd en heb gelukkig geen verplichtingen. Verder leef ik gezond en probeer elke dag te bewegen. Ik heb nog geen rollator nodig, dus ik houd het nog wel een paar jaar vol."

Deel artikel: