Politie VS
NOS NieuwsAangepast

Drie doden bij schietpartij Maryland, schutter opgepakt na klopjacht

In het oosten van de VS is een man opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij twee schietpartijen is begonnen in twee verschillende staten. Bij de eerste schietpartij, bij een bedrijf in Maryland zijn drie doden en twee zwaargewonden gevallen. De slachtoffers zouden collega's zijn geweest van de schutter.

Na de schietpartij in Maryland vluchtte de man naar de buurstaat Delaware, waar hij woont. In zijn woonplaats Wilmington, op zo'n 90 kilometer van zijn werk, zou hij nog een zesde man hebben neergeschoten. De politie heeft hem na een klopjacht in Delaware ingerekend.

Geen terreurdaden

De verdachte, Radee Labeeb Prince, is een bekende van de politie. Hij werd 42 keer eerder opgepakt voor verschillende vergrijpen, waaronder wapenbezit en verkeersovertredingen. Eerder dit jaar werd hij ontslagen bij een ander bedrijf nadat hij een collega had geslagen en andere medewerkers had bedreigd.

Over de motieven van Prince is nog niets bekend. Volgens de politie kende hij al zijn slachtoffers en had hij al langer ruzie met de man die hij in Delaware neerschoot. De schietpartijen worden niet onderzocht als terreurdaden, meldt de FBI.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl