Vitesse-coach Fraser ziet kansen voor Vitesse in het Regenboogstadion
NOS VoetbalAangepast

Fraser: Vitesse moet nu twee keer op rij winnen

Vitesse-coach Henk Fraser heeft een duidelijke opdracht voor komende twee Europa League-wedstrijden tegen Zulte Waregem. "Willen we nog iets betekenen in de poule, dan moeten we nu twee keer op rij van hen winnen."

Vitesse heeft net als Zulte de eerste twee groepswedstrijden verloren. Als de Arnhemmers morgen en over twee weken van de Belgen winnen, doen ze weer mee om de eerste twee plekken in de groep, die een ticket voor de knockout-fase opleveren.

De nummer zeven van de Belgische competitie verloor de laatste competitieduels met Antwerp (3-0) en Lokeren (3-1). "Maar ik ben onder de indruk van de energie die ze uitstralen", zei Fraser. "Daar kunnen we nog wat van leren."

Fraser moet het donderdagavond in het Regenboogstadion doen zonder Tim Matavz. De Sloveen is er wegens privé-omstandigheden niet bij. Luc Castaignos is zijn vervanger. Hij maakte dit seizoen vooral minuten als invaller.

"Hij heeft het behoorlijk moeilijk gehad, maar is nu keihard aan het vechten om op zijn niveau te komen. Hij is gretig en fit", aldus Fraser. "Maar soms heb je een duel nodig om in vorm te komen. Hij krijgt daar nu de kans voor."

Navarone Foor krijgt rust van Fraser. Hij licht geblesseerd aan zijn knie en wordt vervangen door Mason Mount.

Timothy Derijck is bekend met het Nederlandse voetbal en ziet kansen voor Zulte

Zulte gelooft in kansen tegen Vitesse

Zulte Waregem-verdediger Timothy Derijck ziet kansen voor zijn ploeg tegen Vitesse. "Belgische clubs spelen vaak compacter. Vitesse zal met snelle spelers druk proberen te zetten. Dat kan ons kansen geven", aldus de oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en ADO Den Haag.

Ook trainer Francky Dury denkt dat zijn ploeg tegen Vitesse punten kan pakken. "Olympique Nice en Lazio waren misschien te hoog gegrepen maar nu treffen we een tegenstander van ons kaliber."

"We zullen de Europa League niet winnen, maar we willen wel een plezierige avond beleven en de wedstrijd winnend afsluiten", aldus Dury. "Pas daarna kunnen we weer kijken of we ons nog kunnen kwalificeren voor de volgende ronde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl