NOS NieuwsAangepast

Frisdrankbottelaar Refresco toch om de tafel met Fransen

Het Nederlandse frisdrankbedrijf Refresco gaat toch onderhandelen over een overname door het Franse investeringsfonds PAI. Lang hield Refresco de boot af, maar na het laatste bod, van 1,6 miljard euro, gaan de partijen om de tafel.

Refresco maakt verschillende producten, zoals de Wicky-drankjes en allerlei frisdranken van het huismerk van supermarkten. Verder is het bedrijf naar eigen zeggen de grootste bottelaar van Europa.

Bedrijven als Coca-Cola en Pepsi laten hun frisdranken bottelen bij Refresco. In 2016 werd 6,5 miljard liter frisdrank en vruchtensap gemaakt en gebotteld in 29 fabrieken in Europa en de Verenigde Staten.

Derde bod

Het Franse PAI deed al twee keer een bod op het Nederlandse bedrijf. In 2015 deed PAI het eerste bod, maar dat werd afgewezen. Refresco besloot toen naar de beurs te gaan. Afgelopen april deed PAI nog een vergeefse poging met een bod van 1,4 miljard euro.

Refresco zelf wil weinig kwijt over de gesprekken die het nu aangaat. Nadere mededelingen volgen "als en wanneer dat nodig is", zegt het bedrijf in een verklaring.

Onduidelijk is nog of het bod van 1,6 miljard euro geldt voor Refresco alleen, of voor het bedrijf inclusief de Amerikaanse bottelaar Cott. Refresco bood deze zomer 1 miljard euro voor de Amerikanen, en die overname is bijna rond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl