Evacuatie van het Europa-gebouw vorige week, links het Justus Lipsiusgebouw
NOS Nieuws

EU-top verplaatst vanwege giftige dampen

De locatie van de Europese top is een dag voor aanvang gewijzigd. In het Europagebouw in Brussel, waar alle regeringsleiders van de EU zouden samenkomen, zijn voor de tweede keer binnen een week giftige dampen vrijgekomen.

Door een probleem in de luchtventilatie in de keukens van het gloednieuwe gebouw werd het pand vorige week al een keer ontruimd. Keukenmedewerkers kregen last van hun ogen en moesten overgeven. Negen mensen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Het probleem zou onder controle zijn, maar vandaag ging het toch weer mis. Medewerkers kregen vanochtend klachten toen er rook uit de luchtventilatie kwam. 24 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Justus Lipsius

De Europese regeringsleiders zullen hun gesprekken morgen en overmorgen voeren in het aangrenzende Justus Lipsius gebouw. Volgens de Europese Raad gaan alle activiteiten door zoals gepland.

Sinds begin dit jaar is het Europagebouw in gebruik voor toppen en diplomatiek overleg. Bij de opening in januari lag het ook al onder vuur vanwege de hoge kosten: het pand kostte 321 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl