NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 18/10: ADE begint en Xi opent partijcongres China

Goedemorgen!

Vandaag is het wisselend bewolkt en droog. Bij een matige zuidenwind is het warm met 17 tot 21 graden. Morgen blijft het grotendeels droog bij 19 graden, maar vanaf vrijdag krijgen we vaker regen en wordt het overdag geleidelijk minder zacht.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat brengt vandaag?

- Het Amsterdam Dance Event (ADE) begint vandaag. De organisatie van de 22e editie van het clubfestival voor elektronische muziek verwacht dit jaar 375.000 bezoekers.

- In China is het congres van de Communistische Partij begonnen. Bij het congres praten 2300 partijleden over de toekomst van de partij en van het land. Ook stemmen ze voor een tweede termijn van vijf jaar voor president Xi Jinping als partijleider. Het congres duurt tien dagen. Ze gaan nieuwe leiders kiezen en, zo is de verwachting, Xi Jinping krijgt nog meer macht.

Wat heb je gemist?

- Eilandsraadslid van Sint-Eustatius Clyde van Putten heeft zijn excuses aangeboden voor de eerdere doodsbedreigingen die hij deed aan het adres van Nederlandse militairen. Van Putten, die voor meer autonomie voor het eiland strijdt, zei tijdens een bijeenkomst vorige week dat als er Nederlandse militairen naar Sint-Eustatius gestuurd worden, ze gedood en op straat verbrand zouden worden. Minister Plasterk van Koninkrijksrelaties deed aangifte tegen de politicus en noemde de uitspraken "volstrekt onacceptabel".

- In de VS is weer een kopstuk uit de entertainmentindustrie opgestapt vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie. De baas van film- en tv-studio Amazon, Roy Price, heeft ontslag genomen. Vorige week vertelde producer Isa Hackett op televisie dat Price haar in 2015 ongepast benaderd had. Hackett had kort na het voorval al aan de bel getrokken bij Amazon, maar het bedrijf deed niks met haar beschuldiging.

En dan nog even dit

Arjen Robben staat voor een mooie mijlpaal. Als de 33-jarige aanvaller met Bayern München vanavond in actie komt tegen Celtic, betekent dat zijn honderdste optreden in de Champions League.

Het hoogtepunt van Arjen Robben in de Champions League, zijn winnende goal in de finale van 2013

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl