Opluchting bij Sokratis Papastathopoulos na de 1-1
NOS VoetbalAangepast

Bosz kan met Dortmund maar niet winnen in Europa

Na twee nederlagen heeft Peter Bosz ook zijn derde wedstrijd met Borussia Dortmund in de Champions League niet kunnen winnen. Op bezoek bij Apoel Nicosia, op papier de makkelijkste tegenstander, werd het 1-1.

Omdat Real Madrid en Tottenham Hotspur de andere wedstrijd in de poule ook met 1-1 gelijkspeelden, blijft Dortmund derde in de groep op zes punten van de twee koplopers.

Stand Groep H

1. Tottenham Hotspur 3-7 (7-2)
2. Real Madrid 3-7 (7-2)
3. Borussia Dortmund 3-1 (3-7)
4. Apoel Nicosia 3-1 (1-7)

Dortmund, dat in de Bundesliga aan de leiding gaat, kwam zelfs op achterstand tegen Apoel: Michael Poté profiteerde van een blunder van doelman Roman Bürki.

Boy Waterman, de Nederlandse keeper van Apoel, was toen al geblesseerd uitgevallen. Ook Lorenzo Ebecilio werd gewisseld, na rust.

Boy Waterman valt geblesseerd uit

Met een kopbal bezorgde Sokratis Papastathopoulos de Duitsers alsnog een punt. Dat hadden er in de extra tijd drie kunnen zijn, maar Pierre-Emerick Aubameyang raakte de paal.

Tottenham houdt stand bij Real

Tottenham en Real speelden een heerlijke wedstrijd (1-1) in Spanje. De Spurs hadden al vroeg een strafschop moeten krijgen, maar dankzij een eigen goal van Raphaël Varane werd het alsnog 0-1.

Na de 1-1 (strafschop) van Cristiano Ronaldo was de druk van Real enorm. Keeper Hugo Lloris, die Michel Vorm uit de basis houdt, hielp Tottenham echter aan een punt.

Jan Vertonghen en Cristiano Ronaldo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl