Steven Berghuis baalt na een goal van Sjachtar Donetsk

Feyenoord verliest ook derde duel in Champions League

Feyenoord heeft ook zijn derde groepswedstrijd in de Champions League verloren. In de eigen Kuip gingen de Rotterdammers met 2-1 onderuit tegen Sjachtar Donetsk.

Feyenoord staat daardoor nog steeds puntloos onderaan in groep F. Manchester City versloeg in de andere wedstrijd in de groep Napoli met 2-1.

Stand groep F

1. Manchester City     3-9 (8-1)
2. Sjachtar Donetsk 3-6 (4-4)
3. Napoli 3-3 (5-5)
4. Feyenoord 3-0 (2-9)

Feyenoord begon uitstekend, met binnen twee minuten al kansen voor Jean-Paul Boëtius (over) en Nicolai Jørgensen (metertje naast). Enkele minuten later was het toch 1-0: doelman Andrij Pjatov keerde een pegel van Tonny Vilhena en uitblinker Steven Berghuis was er als de kippen bij om van dichtbij raak te koppen.

Steven Berghuis is blij na zijn vroege treffer

Sjachtar, met vijf Brazilianen in de basis, was razendsnel in de omschakeling en kwam halverwege de eerste helft op 1-1. Na een prachtige dieptepass van Fred had Bernard alle tijd om keeper Brad Jones te omspelen en de bal binnen te schuiven.

Sven van Beek en Brad Jones zien de bal tot hun afgrijzen in het doel rollen

Direct na rust moest Pjatov twee keer zijn doel uit om de doorgebroken Jørgensen en Sofyan Amrabat van scoren af te houden. Maar de goal viel aan de andere kant.

Een vloeiende Sjachtar-aanval werd door Bernard in de 54ste minuut met het hoofd afgerond: 1-2.

Bernard is de gevierde man bij Sjachtar Donetsk

Feyenoord bleef daarna manmoedig de aanval zoeken, maar Sjachtar gaf geen krimp. Een schot van Jørgensen werd geblokt en Vilhena raakte, in kansrijke positie, de bal helemaal verkeerd.

Nadat Jaroslav Rakytskyj zijn tweede gele kaart had gekregen, voerde Feyenoord, met Michiel Kramer als extra spits, de druk nog verder op. Dat leverde een knappe volley van Jens Toornstra en een kopbal van Kramer op de paal op, terwijl Marlos en Taison nog dicht bij de 3-1 voor de Oekraïners waren.

Raheem Sterling opende de score voor Manchester City

Manchester City is ook Napoli de baas

Manchester City klopte thuis Napoli met 2-1 en gaat fier aan de leiding in groep F. De ploeg van trainer Pep Guardiola was lange tijd heer en meester en leidde na een kwartier al met 2-0 na goals van Raheem Sterling (rebound) en Gabriel Jesus (intikker). Kevin De Bruyne raakte daarna de lat en een inzet van Jesus werd van de lijn gehaald.

Vlak voor rust kon Napoli uit het niets iets terugdoen, maar City-keeper Ederson keerde de penalty van Dries Mertens. Na rust was de thuisploeg minder dominant. Nadat Amadou Diawara wel vanaf elf meter had gescoord, werd het nog spannend, maar Manchester hield stand.