Mike Ashley heeft Newcastle United te koop gezet
NOS VoetbalAangepast

Newcastle United te koop, club snakt naar rijke investeerder

Newcastle United-eigenaar Mike Ashley heeft zijn club in de etalage gezet. De vraagprijs is nog onbekend. Ashley kocht Newcastle, dat uitkomt in de Premier League, in 2007 voor zo'n 150 miljoen euro.

De 53-jarige zakenman gaf in eerdere interviews al aan niet mee te kunnen met kapitaalkrachtige clubs als Manchester City. De huidige trainer Rafael Benitez, die Newcastle vorig seizoen terugbracht naar het hoogste niveau, uitte afgelopen zomer zijn onvrede over het geringe bedrag dat hem ter beschikking werd gesteld op de transfermarkt.

Veel supporters van de nummer negen van de hoogste Engelse competitie zijn blij met het nieuws. Ashley is niet populair bij de achterban. In 2008 zette hij Newcastle al enkele maanden te koop nadat trainer Kevin Keegan uit onvrede over het transferbeleid van de club zijn ontslag indiende.

En vorig jaar vertelde Ashley aan Engelse media zelfs dat hij spijt had van zijn beslissing om de club te kopen. Newcastle had zijn bankrekening geplunderd, vertelde hij aan onder meer Daily Mirror.

Newcastle-coach Rafael Benitez

In 2012 eindigde Newcastle nog als vijfde in de Premier League. De jaren daarna finishte de club vooral onderin het rechterrijtje.

In het seizoen 2015/2016 investeerden de 'Magpies' nog voor zo'n 80 miljoen euro in nieuwe spelers, maar toch degradeerde de club dat seizoen naar het Championship.

Succesvolle toekomst

Er waren al langer geruchten dat de club van de hand zou gaan en maandag maakte Newcastle het nieuws ook zelf wereldkundig op de website. "Als een van de oudste en populairste Premier League-clubs heeft Newcastle een duidelijke richting nodig om een succesvolle toekomst te kunnen garanderen", zo valt te lezen in een statement.

De bedoeling is dat de club nog voor de kerst van eigenaar wisselt. Gespreide betalingen behoren tot de mogelijkheden, zo laat Newcastle weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl