Renato Tapia viel zaterdagavond geblesseerd uit tegen PEC Zwolle
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord houdt amper verdedigers over voor duel met Sjachtar

Feyenoord kan dinsdagavond in het groepsduel van de Champions League met Sjachtar Donetsk niet beschikken over Renato Tapia. De Peruaan ontbrak op de afsluitende training van de Rotterdammers. Datzelfde geldt voor rechtsback Kevin Diks, die kampt met een lichte hersenschudding.

Tapia viel zaterdagavond tegen PEC Zwolle (0-0) al in de eerste helft uit met een hamstringblessure. Sven van Beek was zijn vervanger. De verdediger maakte na zeventien maanden zijn rentree in de eredivisie en is tegen de Oekraïners waarschijnlijk basisspeler.

Goede indruk

"Hij maakt op mij een goede indruk. Hij is blij dat hij weer terug is, en dat ben ik ook", vertelt trainer Giovanni van Bronckhorst over Van Beek.

Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin, normaal gesproken het centrale duo achterin, zijn al langer geblesseerd. De 17-jarige Lutsharel Geertruida is door het tekort aan verdedigers overgeheveld vanuit de jeugd en zit tegen Sjachtar op de bank.

Jørgensen

Hoe lang spits Nicolai Jørgensen in actie kan komen, is nog onzeker. "In elk geval langer dan dertig minuten", zegt Van Bronckhorst, die daarmee doelt op de speeltijd die de Deen afgelopen weekend kreeg tegen PEC.

Van Bronckhorst: Van Beek maakt een goede indruk

Als Feyenoord nog enigszins kans wil maken op een vervolg in Europa is een overwinning tegen de kampioen van Oekraïne een vereiste. De Rotterdammers gingen in de eerste twee groepswedstrijden tegen Manchester City (4-0) en Napoli (3-1) hard onderuit.

Stand groep F

1.Manchester City2-6 (6-0)
2.Napoli2-3 (4-3)
3.Sjachtar Donetsk2-3 (2-3)
4.Feyenoord2-0 (1-7)

Sjachtar begon de groepsfase met een verrassende zege op Napoli (2-1) en verloor in Engeland van Manchester City (2-1).

"We gaan voor de winst", aldus Van Bronckhorst. "Als je gelijkspeelt, weet je dat je daarna nog een wedstrijd moet winnen. Uit bij Sjachtar of ergens anders", is hij realistisch.

Jean-Paul Boëtius oogt vrolijk tijdens de persconferentie voor het duel met Sjachtar

De aanwezige Oekraïense journalisten legden in de persconferentie herhaaldelijk de nadruk op de matige reeks van Feyenoord (één overwinning uit de laatste vier duels). Aanvaller Jean-Paul Boëtius wil van een negatieve sfeer binnen de groep echter niets weten.

"Mentaal staan we er goed voor, daar zal het niet aan liggen. We spelen thuis tegen een ploeg die we goed kunnen bestrijden en waar mogelijkheden tegen liggen", is Boëtius zelfverzekerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl