Simon Gustafson (r) probeert zich te ontdoen van Karol Mets
NOS VoetbalAangepast

Roda JC in extra tijd langs NAC Breda

Het kan verkeren. Waar Roda JC de eerste zeven wedstrijden van dit seizoen allemaal verloor, boekt het zaterdag alweer zijn tweede zege op rij. In blessuretijd werd het 1-0 tegen NAC Breda.

Beide ploegen hebben de punten hard nodig en dat was te merken. Zowel NAC als Roda speelde om te winnen, wat een aardig schouwspel opleverde.

Meesterlijke passjes

Toch bleven de kansen aanvankelijk uit. De ijver van de 22 spelers was prijzenswaardig, maar de precisie ontbrak. Of het begrip: het middenveld van Roda strooide met meesterlijke passjes binnendoor, die door niemand als zodanig werden opgevat.

Pas laat in de eerste helft kwamen er kansen. Na een mooie aanval schoot Rai Vloet de bal namens NAC net over. Aan de andere kant werd een schot van Mario Engels knap uit de hoek getikt door doelman Mark Birighitti.

Diezelfde Engels was in de tweede helft opnieuw dicht bij de openingstreffer. Dit keer schampte zijn inzet de buitenkant van de paal. Even later stiftte Simon Gustafson de bal prachtig over de doelman, maar net naast het doel.

Roda JC nu zestiende

In de slotfase zette de thuisploeg nog eens extra aan en in de 91ste minuut tikte Adil Auassar alsnog de 1-0 binnen. Door de tweede zege op rij neemt Roda JC nu afstand van Sparta (dat zaterdag met 4-0 van Ajax verloor) en Willem II.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl