Leroy Sane juicht na de 6-2

City profiteert van remise United, Crystal Palace scoort én wint

Koploper Manchester City heeft met een zevenklapper tegen Stoke City afstand genomen van stadgenoot Manchester United, dat eerder op de dag doelpuntloos gelijkspeelde tegen Liverpool.

City won in het Etihad Stadium met 7-2 van Stoke. Na 27 minuten leek de wedstrijd al beslist. Het stond toen al 3-0 dankzij doelpunten van Gabriel Jesus, Raheem Sterling en David Silva. Stoke City kwam echter terug in de wedstrijd door te scoren vlak voor en vlak na rust.

Na de 3-2 schakelde City over naar de zesde versnelling, met Kevin De Bruyne als belangrijke aandrijver. Binnen twaalf minuten liepen The Citizens uit naar 6-2. Jesus, Fernandinho en Leroy Sane maakten de doelpunten. Tien minuten voor tijd bepaalde Bernardo Silva de eindstand op 7-2.

Bij Stoke speelde Erik Pieters de hele wedstrijd en kwamen Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay als invallers in het veld.

Wilfried Zaha viert de 2-1

Crystal Palace wist na acht wedstrijden eindelijk het net te vinden. In de thuiswedstrijd tegen Chelsea waren het direct twee doelpunten en het leverde ook nog eens een overwinning op.

Crystal Palace, waar Frank de Boer na vier wedstrijden werd ontslagen, had de eerste zeven wedstrijden in de Premier League allemaal verloren. Ook werd er nog niet een keer gescoord.

Daar kwam uitgerekend tegen stadsgenoot Chelsea verandering in. Het eerste doelpunt van Palace was echter van een speler van Chelsea. Verdediger Cesar Azpilicueta werkte de bal in het eigen doel.

Tiemoue Bakayoko maakte een paar minuten later gelijk, maar Wilfried Zaha liet de fans op Selhurst Park juichen. De 2-1 van de spits bleek ook nog eens de winnende treffer voor Crystal Palace, waar Patrick van Aanholt (basis), Timothy Fosu-Mensah en Jairo Riedewald (beiden invallers) allemaal speeltijd kregen van trainer Roy Hodgson.