Tanken bij een dieselauto
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Diesel in benzinepomp, auto's stranden

Een onbekend aantal automobilisten is met autopech gestrand nadat ze in Leeuwarden bij een zelfbedieningspomp van Shell hadden getankt. Hun wagen viel stil omdat ze - zonder het te weten - diesel hadden getankt, terwijl hun auto op benzine rijdt.

De ANWB en de Shell hebben diverse meldingen gekregen van mensen van wie de auto na een paar kilometer stilviel. De pomp is dicht om te reinigen; de verwachting is dat deze maandag weer opengaat, schrijft Omrop Fryslân.

"Ik had net mijn tank vol", zegt Geert van der Meer uit Deinum. "Nu heb ik wel eerder wat problemen met auto's gehad, maar dit was toch wel wat vreemd." Hij weet zeker dat hij niet zelf diesel heeft gepakt omdat het mondstuk van die slang afwijkend is.

Schadevergoeding

Bij het pompstation is diesel in de benzineopslag terechtgekomen. Hoe dat kon wordt onderzocht. De pomp is uitgezet. Het bedrijf vergoedt de kosten van automobilisten die hierdoor schade hebben opgelopen.

Als er diesel in een benzinetank zit, zal een auto slecht lopen (stotteren) of helemaal uitvallen. De tank en de leidingen moeten dan worden leeggepompt en schoongemaakt.

Advertentie via Ster.nl