NOS VoetbalAangepast

Koeman: geen bondscoach van Oranje

Koeman: ik word nu geen bondscoach

Zijn naam wordt al genoemd, maar Ronald Koeman wordt geen bondscoach van het Nederlands elftal. Dat zei de trainer tijdens de persconferentie van zijn club Everton. "Natuurlijk wordt mijn naam genoemd, dat gebeurde een aantal jaar geleden ook, maar ik ben coach van Everton en dat is het belangrijkste. Ik word nu geen bondscoach."

Tijdens de persconferentie ging Koeman ook in op de problemen van het Nederlands voetbal. "Wij zijn kwaliteit kwijtgeraakt, er zijn geen internationale topspelers meer. Robben is de laatste en die stopt nu ook bij Oranje." Talent is er volgens Koeman nog wel. "Maar ze gaan te snel naar het buitenland. Er was een tijd waarin we grote voetballers hadden, maar we zijn weggezakt."

José Mourinho en Ronald Koeman

Het Nederlands voetbal heeft stilgestaan is de conclusie van Koeman. "België en Duitsland hebben zich aangepast, wij moeten reageren. Maar we zullen terugkomen, want Nederland brengt altijd goede voetballers voort."

Koeman heeft het overigens lastig met Everton, de ploeg staat teleurstellend op de zestiende plek in de Premier League. Maar tijdens de persconferentie liet de trainer zich niet verleiden tot een uitspraak over de toekomst. "Dat is nu niet realistisch. We hebben andere zaken te doen. We moeten winnen en onze situatie veranderen. Dat begint zondag en dat is de enige prioriteit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl