NOS Nieuws

25 jaar geëist voor dubbele steekpartij in Amsterdam

Het OM in Amsterdam heeft 25 jaar cel geëist tegen een man van 51 uit Utrecht. Hij wordt ervan verdacht dat hij in 2013 een 63-jarige man en diens 52-jarige vriendin heeft doodgestoken in hun woning in Amsterdam-West. Volgens het OM ging het waarschijnlijk om een ruzie in het drugsmilieu.

Zowel de slachtoffers als de man uit Utrecht waren betrokken bij grootschalige handel in heroïne. "Risico van het vak is dan ook dat je geconfronteerd kunt worden met heftig en soms ook dodelijk geweld", zegt de officier. Volgens het OM waren de omstandigheden bij de moorden dermate gruwelijk dat alleen een zeer lange gevangenisstraf gepast is.

De politie kwam de Utrechter op het spoor door een dna-match tussen sporen in de woning en een dna-databank voor veroordeelden. Het dna van de man zat op een mes dat kort na de steekpartij in een nabijgelegen park werd gevonden en op een tas in de woning.

Oplichting

Op het horloge van de man zat bloed van het stel. Als verklaring daarvoor gaf hij zelf dat hij de gewoonte had een van de twee altijd te omhelzen. Op basis van wat getuigen hebben verteld, noemt het OM dat niet aannemelijk.

Volgens het OM lijkt het erop dat de 51-jarige man het stel wilde oplichten bij een drugstransactie. Hij zou een tas die deels was gevuld met stenen hebben meegebracht naar een drugsdeal. Volgens de officier wilde hij het stel zo "belazeren".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl