In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Haagse school vecht vergoeding kinderen na missen klassenfoto aan

Stichting De Haagse Scholen gaat in beroep tegen de schadevergoeding voor twee leerlingen die door het Offerfeest een klassenfoto hebben gemist. In juli oordeelde de rechter dat de kinderen van moslimouders samen 500 euro kregen.

De Maria Montessorischool had de fotograaf per ongeluk gepland op de dag van het Offerfeest. De directie zei dat die afspraak niet meer kon worden verzet.

Of er ook alternatieven waren voor het maken van een klassenfoto heeft de school volgens de rechter niet overtuigend aangetoond, schrijft Omroep West. Die oordeelde in juli ook dat de school daardoor onderscheid tussen leerlingen heeft gemaakt wat in strijd is met de Algemene wet gelijke behandeling.

'Een misverstand'

De scholenkoepel is het daar niet mee eens en gaat dus in beroep. De koepel zegt dat ze in de planning rekening houdt met de feestdagen, ook met de islamitische. Het gaat hier volgens de directie om "een misverstand". Ook heeft de school, naar eigen zeggen, "diverse initiatieven genomen om het zo goed mogelijk te organiseren voor de ouders die deze dag met hun kinderen het Offerfeest wilden vieren".

De ouders van de kinderen hadden een schadevergoeding van 10.000 euro geëist. Ze zeiden na de uitspraak de 500 euro aan een goed doel te schenken.

Advertentie via Ster.nl