Verkeer heeft vast van de najaarsstorm bij Capelle aan den IJssel
NOS NieuwsAangepast

Drukste ochtendspits van het jaar door herfstweer

Door het onstuimige herfstweer was het volgens de ANWB de drukste ochtendspits van het jaar. Rond 08.00 uur stond er al 754 kilometer file, vooral in het midden en zuiden van het land. Om 09.00 uur begon de file op te lossen: toen stond er ongeveer 500 kilometer.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwachtte dat het later rustiger zou worden op de weg, door de grote lerarenstaking. Omdat veel basisscholen vandaag dicht blijven, gingen ouders van schoolgaande kinderen later of niet de weg op. Toch veroorzaakte die staking 's middags een korte file op de A4 naar Den Haag, waar tot ongeveer 15.00 uur actie wordt gevoerd in het Zuiderpark.

Voor het Waddengebied gold code oranje. Daar werd een flinke storm verwacht, met veel regen en zeer zware windstoten met snelheden tot 120 kilometer per uur. In de rest van Nederland werden windstoten tot 100 kilometer per uur verwacht.

Op Schiphol waren er vertragingen en zijn vluchten uitgevallen. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft 144 vluchten uit voorzorg geannuleerd.

De NS reed op bepaalde trajecten met minder treinen als voorzorgsmaatregel. Tussen Voorhout en Haarlem waren een paar uur problemen door een omgevallen boom op het spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl