Tankstation De Andel werd compleet verwoest
NOS NieuwsAangepast

Zes jaar cel geëist tegen man die tankstation A12 binnenreed

Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel tegen de man die vorig jaar een tankstation langs de A12 bij Gouda binnenreed. De 34-jarige man wordt verdacht van meervoudige poging tot doodslag. Behalve de bestuurder zelf raakte niemand gewond.

De man reed in september vorig jaar bij tankstation De Andel met hoge snelheid tegen een pompeiland aan, dat meteen in brand vloog. Het tankstation brandde volledig uit.

Na de crash vertelde de man aan een agent dat hij zelfmoord wilde plegen, maar inmiddels spreekt hij dat tegen. Hij zou, mede vanwege drankgebruik, tijdens het autorijden in slaap zijn gevallen.

Toerekeningsvatbaar

Verder wil de verdachte weinig zeggen over de zaak. Hij weigert psychiatrisch onderzoek te ondergaan. Mede daardoor is onduidelijk of hij toerekeningsvatbaar was op het moment van de crash.

De officier van justitie sprak in de rechtszaal over "een aanslag". De verdachte moet jaren de cel in omdat hij met zijn actie een groot risico nam dat er doden zouden vallen, vindt het OM. Ook heeft hij geen berouw getoond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl