NOS SportAangepast

Zonderland klaar voor 'gaaf' WK op olympische grond

Epke Zonderland is klaar om weer een grote prijs binnen te halen: morgen beginnen in Montreal de WK turnen. De Fries begeeft zich daar op de olympische grond van de Spelen van 1976. "Dat is best wel gaaf, hoor. Die arena is nu nog steeds bijzonder."

Zonderland klaar voor 'gaaf' WK op olympische grond

Tussen 2009 en 2014 domineerde Zonderland het mondiale turnen op de rekstok: in 2012 werd hij olympisch kampioen en in 2013 en 2014 wereldkampioen. Daarna stokte de medailleoogst mede vanwege blessures en het afronden van zijn studie, maar dit jaar hervond de Fries de weg naar de top.

"Ik krijg de hele tijd de bevestiging en de herkenning van: zo ging het toen ook", laat hij weten. "Ik heb me goed voorbereid op dit WK, het voelt goed. Maar het blijft een lange tijd geleden."

Indrukwekkende oefening

Twee weken geleden pakte Zonderland wereldbekergoud in Parijs met een indrukwekkende oefening. "Dat was heel erg vergelijkbaar met een WK. Grote arena, bomvol, een hoog niveau en hetzelfde merk toestellen. Ja, als het daar dan lukt, ga je hier wel lekker naartoe."

Goud Zonderland met unieke oefening, Wevers likt wonden

In de tussentijd liep Zonderland wel een verkoudheid op. "Dat heeft ook te maken met de reis en de jetlag. Dan ben je al wat vermoeid en loop je sneller een verkoudheid op. Maar volgens mij ben ik er bijna vanaf."

Dan staat niets een nieuwe wereldtitel van de Fries meer in de weg, toch? "Nou, de kwalificaties voor de finale vind ik vaak het spannendst. Ik moet niet teveel risico nemen, maar ik heb wel een aardige oefening nodig om de topacht te halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl