NOS VoetbalAangepast

Catalaan Piqué overweegt te stoppen als Spaans international

Piqué overweegt afscheid als international

Gerard Piqué overweegt te stoppen als international van het Spaanse nationale team als zijn steun voor het referendum van Catalonië als een probleem wordt gezien.

De verdediger van FC Barcelona liet dat zichtbaar geëmotioneerd weten na de thuiswedstrijd tegen Las Palmas (3-0). "Ik voel me Catalaans en vandaag meer dan ooit", vertelt Piqué, die 91 interlands achter zijn naam heeft staan.

Illegaal referendum

FC Barcelona speelde die wedstrijd achter gesloten deuren, omdat de club met een statement afstand wilde nemen van het politie-optreden van zondag in Catalonië. In Catalonië werd op initiatief van de regioregering een referendum gehouden over onafhankelijkheid. De Spaanse politie probeerde de stemming te dwarsbomen.

"FC Barcelona veroordeelt de gebeurtenissen van vandaag, waar veel burgers het recht op hun democratische vrijheid is ontnomen", liet Barcelona in een verklaring weten.

Agressieve aanpak

De 30-jarige Piqué heeft niet de intentie om te stoppen bij het nationale team. "Ik denk dat ik kan blijven spelen voor Spanje omdat er in Spanje heel veel mensen zijn die het niet eens zijn met de agressieve aanpak van de overheid. En dat zijn mensen die echt in de democratie geloven.", aldus Piqué.

"Maar ik kan je ook vertellen dat ik nog voor het WK voetbal in Rusland stop als de bondscoach of bestuurders van de voetbalbond het niet eens zijn met mijn manier van denken."

Piqué is een van de weinige spelers die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Mede daardoor is hij niet geliefd bij de Spaanse voetbalfans. Bij wedstrijden van Spanje wordt hij regelmatig uitgefloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl