De politie doet onderzoek bij Satudarah in Beverwijk
NOS NieuwsAangepast

Politie doet invallen in clubhuizen Satudarah

De politie heeft invallen gedaan in clubhuizen van Satudarah in Apeldoorn en Beverwijk. Volgens het Openbaar Ministerie is er gezocht naar bewijsmateriaal in een onderzoek naar de motorclub.

In het gebouw in Beverwijk waren 150 mensen aanwezig en in Apeldoorn zo'n vijftig. Alle aanwezigen in de clubhuizen zijn gecontroleerd op het bezit van verboden goederen, zoals drugs en wapens. Het clubhuis in Apeldoorn is met zwarte schermen aan het zicht onttrokken.

Volgens verslaggever Matthijs Holtrop is zeker één verdachte aangehouden. De leden die mochten vertrekken, moesten hun motor laten staan.

Politie doet invallen in clubhuizen Satudarah

"Een voor een worden de aanwezigen gefouilleerd en moeten ze kenbaar maken wie ze zijn", zei woordvoerder Dennis Janus van de Nationale Politie bij het clubhuis in Apeldoorn. "Mochten er mensen tussen zitten die strafbare feiten hebben gepleegd dan worden die aangehouden. Daarna wordt het clubhuis doorzocht."

Grote politie-actie

Eerder deze week was er ook al een grote politie-actie tegen Satudarah, toen werden drie landelijke bestuursleden aangehouden. Het OM bevestigde toen ook dat het de motorclub wil laten verbieden. Vrijdag heeft het landelijk parket de rechtbank van Den Haag om een verbod gevraagd. Het OM wil dat er definitief een eind komt aan de aanwezigheid van Satudarah in Nederland.

Volgens het OM is het onderzoek in 2016 begonnen omdat de zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang in verband wordt gebracht met ernstige strafbare feiten, zoals afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.

De drie eerder aangehouden bestuursleden zijn vrijdag door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl