Sergio Agüero tijdens het Europa League-duel met Sjachtar Donetsk
NOS VoetbalAangepast

Agüero mist Chelsea-uit door auto-ongeluk in Amsterdam

Sergio Agüero, de Argentijnse spits van Manchester City, is bij een auto-ongeluk in Amsterdam gewond geraakt. Hij blijkt een rib te hebben gebroken en mist de topper van zaterdag tegen Chelsea.

"We weten dat hij een gebroken rib heeft, maar hoe lang hij eruit is moeten we nog onderzoeken", vertelt trainer Pep Guardiola. "Hij speelt in ieder geval niet tegen Chelsea en zal waarschijnlijk ook de komende wedstrijden met Argentinië missen."

De kwetsuur zou Agüero, die dinsdag nog bij Manchester City in de basis stond in het Champions League-duel met Sjachtar Donetsk, al gauw zes tot acht weken aan de kant kunnen houden.

De 29-jarige voetballer was donderdagavond in Amsterdam voor een concert van de Colombiaanse zanger Maluma in AFAS Live, naast de Amsterdam Arena.

Na afloop reed hij met een taxi naar Schiphol, maar door nog onbekende oorzaak verloor de chauffeur de macht over het stuur. De auto kwam tot stilstand tegen een paal.

"Het lijkt erop dat er een kleine bocht in de weg zat en dat hij die misschien net gemist heeft", zegt een politiewoordvoerder.

'Agüero breekt rib bij auto-ongeluk in Amsterdam'

De 29-jarige Agüero was dit seizoen al goed voor zeven doelpunten in acht wedstrijden voor Manchester City. De Engelse club kreeg donderdag ook al te horen kreeg dat verdediger Benjamin Mendy zes maanden aan de kant staat met een zware knieblessure.

Ook voor Argentinië is de blessure van international Agüero slecht nieuws. In de kwalificatie voor het WK staan twee wedstrijden op het programma voor Argentinië: tegen Peru (5 oktober) en Ecuador (10 oktober). Argentinië staat momenteel vijfde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl