Milot Rashica

Nice stort Vitesse in het duister

Vitesse heeft ook zijn tweede duel in de Europa League verloren. OGC Nice, zonder de nog niet geheel fitte Wesley Sneijder, was thuis oppermachtig en won met 3-0.

Vitesse kon Nice een kwartier bijbenen, om vervolgens op alle fronten te worden afgetroefd.

Eerst strafte Alassane Pléa zwak verdedigingswerk van Alexander Büttner bij een corner van dichtbij af en op slag van rust profiteerde Allan Saint-Maximin van een roekeloze breedtepass van Thulani Serero. Hij schoot de bal na een lange rush over de rechterkant van het veld fraai in de verre hoek.

Lichten uit in Nice

Vitesse moest het doen met afstandsschoten van Navarone Foor en Tim Matavz en een schotje van Bryan Linssen. De tweede helft, die vanwege lichtuitval vijftien minuten stillag, bood weinig vertier.

Wel schoot Thomas Bruns de bal uit een vrije trap op de kruising. Doelman Remko Pasveer, die de krul van Jean Michel Seri tot zijn opluchting naast zag gaan, had de 3-0 kunnen voorkomen. Pléa was de doelpuntenmaker met een ferme knal in de korte hoek.

Lazio simpel langs Zulte

De andere wedstrijd in Groep K, tussen Lazio en Zulte Waregem, eindigde in een 2-0 zege voor de Romeinen. Felipe Caicedo opende de score in de achttiende minuut en pas in de slotminuut viel de beslissing via Ciro Immobile.