NOS Voetbal

Penaltyreeks FC Lisse – Hoek week verzet

De veelbesproken strafschoppenserie tussen FC Lisse en Hoek in de eerste ronde van de KNVB-beker is met een week verzet, van woensdag 4 naar woensdag 11 oktober.

De UEFA heeft een streep gezet door de in eerste instantie geplande datum van 4 oktober, omdat op die dag op het complex van FC Lisse een EK-kwalificatiewedstrijd gespeeld wordt tussen de onder 19-teams van Hongarije en Slovenië.

De bedoeling was om ná dat duel de penaltyreeks te laten nemen, maar de Europese voetbalbond ziet dat niet zitten. Ook zit de datum te dicht op de uitspraak van de voorzieningenrechter van aanstaande maandag.

Dan dient een kort geding, aangespannen door FC Lisse. De amateurclub hoopt via de rechter een herhaling van strafschoppen te voorkomen.

ABBA-principe

FC Lisse bereikte de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi door na strafschoppen met 5-4 te winnen van Hoek, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal ging in de fout door de strafschoppen niet volgens de regels om en om te laten nemen, maar volgens het ABBA-principe. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, na 120 minuten 2-2.

De winnaar kan 15.000 euro op de bankrekening bijschrijven - de premie die staat voor het bereiken van de tweede bekerronde - en bovendien wacht een uitwedstrijd tegen eredivisionist Heracles Almelo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl