NOS SportAangepast

Polman is weer international en even geen mama

Drie maanden geleden zette ze dochter Jesslynn op de wereld, nu is Estavana Polman alweer terug bij Oranje. Wel met een ander gevoel. "Hier ben ik handbalster, thuis ben ik mama."

Polman is weer international en even geen mama

De handbalvrouwen werden vorig jaar december tweede bij het EK. Vrijwel direct daarna zette Polman een punt achter het seizoen vanwege haar zwangerschap.

Door het EK-zilver plaatste Oranje zich rechtstreeks voor het WK van later dit jaar. Deze week begint de kwalificatie voor het volgende EK met wedstrijden tegen Wit-Rusland en Kosovo.

"Ik ben superblij en supertrots dat ik er weer bij ben", zegt Polman. "Elk moment op het veld met een bal in mijn handen.. Ik vind het top."

Estavana Polman is terug bij Oranje

Hoe is ze zo snel weer fit geworden? "Ik heb een personal trainer uit Nederland laten overkomen en daarmee twee weken lang drie keer per dag getraind. Het is snel gegaan."

Bondscoach kan niet wachten

Bondscoach Helle Thompson kan Polman goed gebruiken. "We hebben al heel lang geen belangrijke wedstrijden gespeeld. Maar de meiden doen het goed en morgen zullen ze er staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl