Afzetting bij de arrestatie van Salah Abdeslam in Brussel
NOS Nieuws

Terreurverdachte Abdeslam wil bij proces in België zijn

Terreurverdachte Salah Abdeslam heeft gezegd dat hij bij het proces wil zijn dat in december in Brussel tegen hem wordt gevoerd. De 28-jarige Abdeslam zit in een gevangenis in Frankrijk in verband met de aanslagen in Parijs in november 2015.

De Belgen willen hem vervolgen voor zijn rol in een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst. Daar werd een groep van zes agenten beschoten die een huiszoeking wilden doen in het onderzoek naar de aanslagen van Parijs. Tijdens een urenlange belegering werd een terreurverdachte doodgeschoten terwijl twee anderen, onder wie Abdeslam, konden ontsnappen.

Molenbeek

Drie dagen later werd Abdeslam in Molenbeek in Brussel alsnog opgepakt, samen met een derde verdachte. De Franse justitie denkt dat Abdeslam een van de bedenkers was van de aanslagen in november 2015 in Parijs. Hij werd vorig jaar april uitgeleverd aan Frankrijk.

Als Abdeslam inderdaad weer naar België wordt overgeplaatst, dan brengt dat volgens Belgische media veel veiligheidsmaatregelen met zich mee. De krant De Standaard zegt dat het Belgische gevangeniswezen eigenlijk blij was met zijn uitlevering naar Frankrijk, omdat zijn verblijf een zware belasting was voor de justitiële dienst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl