Een patiënt krijgt een behandeling in een vestiging van Bergman Clinics in Naarden
NOS NieuwsAangepast

Klinieken fuseren tot grootste private zorgaanbieder

Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics gaan fuseren. Daardoor ontstaat de grootste private zorgaanbieder van Nederland, met een jaaromzet van 220 miljoen euro en 1500 medewerkers.

De klinieken van zowel Bergman als NL Healthcare zijn focusklinieken. Die bieden onverzekerde zorg aan, maar ook behandelingen die vergoed worden door de zorgverzekeraar. Het gaat onder meer om behandelingen op het gebied van heup en knie, oogaandoeningen en plastische chirurgie.

De ketens, die nu samen 43 klinieken hebben, verwachten na de fusie te kunnen groeien en voor extra werkgelegenheid te kunnen zorgen. Er zullen nieuwe klinieken worden geopend en bestaande worden uitgebreid.

Orthopedium

NL Healthcare Clinics, de organisatie achter onder meer Orthopedium, Medinova en oogziekenhuis Zonnestraal, krijgt een minderheidsbelang in het fusiebedrijf. De Healthcare-klinieken zijn onderdeel van NPM Capital, het investeringsbedrijf van de vermogende familie Fentener van Vlissingen.

De familie Malenstein, grootaandeelhouder van Bergman Clinics, krijgt een meerderheidsbelang in de nieuwe onderneming, waarvan de naam nog niet bekend is. De bedrijven hopen eind van dit jaar te kunnen fuseren. De fusie ligt ter beoordeling bij de Nederlandse Zorgautoriteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl