NOS VoetbalAangepast

Lisse en Hoek moeten van KNVB ABBA omzetten in ABAB

FC Lisse en HSV Hoek moeten door middel van een nieuwe strafschoppenreeks gaan uitmaken wie zich plaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Lisse won vorige week met 5-4, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal had de strafschoppen laten nemen volgens het ABBA-principe. Dat is in strijd met de regels van de voetbalbond.

De KNVB heeft daarom maandag besloten dat Lisse en Hoek op herhaling moeten.

ABBA zou eerlijker zijn

Bij het ABBA-principe begint het ene team met het nemen van een strafschop, waarna het andere team twee keer achter elkaar een penalty mag nemen. En vervolgens neemt het eerste team weer twee strafschoppen.

Met de ABBA-formule werd afgelopen seizoen geëxperimenteerd in het toernooi om de League Cup in Engeland en het EK voor vrouwen onder 17 jaar. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat de ABBA-formule eerlijker is dan de ABAB-formule.

Volgens de reglementen van de KNVB moeten strafschoppen echter altijd om en om worden genomen, volgens de ABAB-formule dus.

De nieuwe reeks strafschoppen wordt op 4 oktober in Lisse afgewerkt. De winnaar stuit in de tweede ronde op Heracles Almelo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl