NOS NieuwsAangepast

Kustbescherming New York in handen van Arcadis

Arcadis heeft opnieuw een belangrijke klus gekregen in New York. Het Nederlandse ingenieursbureau wordt verantwoordelijk voor een project om de kustlijn van het stadsdeel Manhattan te verstevigen.

Het centrum van New York werd vijf jaar geleden zwaar getroffen door orkaan Sandy. Het natuurgeweld richtte veel schade aan. Het project (.pdf) waaraan Arcadis gaat werken, moet New York daarom beter bestand maken tegen hoog water en overstromingen.

Dammen

De kustlijn in het zuidoosten van Manhattan wordt over een lengte van 4 kilometer verstevigd. Arcadis wil er onder meer waterkeringen en dammen aanleggen, en ook de afvoer verbeteren.

Hoeveel New York betaalt aan Arcadis voor het project, is niet bekendgemaakt. Ook het stedenbouwkundige ontwerp van het project is deels in Nederlandse handen, via het bureau One Architecture.

Arcadis heeft al vaker meegeholpen aan het verbeteren van de kustbescherming in de VS. Zo werkte het bedrijf in New Orleans nadat orkaan Katrina daaroverheen was geraasd in 2005, in New York in 2013 na Sandy en wordt er momenteel gewerkt in de buurt van Houston, waar orkaan Harvey vorige maand overheen trok.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl