PEC spelers vieren de 0-1 van Kingsley Ehizibue

PEC verspeelt voorsprong bij VVV en kans op gedeelde derde plaats

PEC Zwolle heeft de kans op een gedeelde derde plaats niet benut. Daarvoor had de ploeg van John van 't Schip moeten winnen bij VVV-Venlo, maar het duel matige duel zonder veel kansen eindigde in 1-1.

Het was niet verwonderlijk dat voor de rust de enige treffer voortkwam uit een standaardsituatie. Youness Mokhtar veroorzaakte met een corner chaos voor het Venlose doel, waarna Kingsley Ehizibue raak schoot. Eerder hadden Clint Leemans (VVV) en Ryan Thomas (PEC) van afstand rakelings naast geschoten.

VVV maakt gelijk

VVV had in de tweede helft ook een dood spelmoment nodig om te scoren. Leemans vond met een fraai ingeschoten vrije trap de kruising.

Clint Leemans (R) viert samen met Torino Hunte (L) de 1-1 van VVV

VVV was enkele keren dicht bij de 2-1, maar Damian van Bruggen kopte naast en doelman Diederik Boer verstond zijn vak bij inzetten van Kelechi Nwakali en Vito van Crooy.

Bij een overwinning had PEC de derde plaats gedeeld met Vitesse.