Ajax-aanvoerder Joël Veltman
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

Het is vandaag in eerste instantie vooral wielrennen wat de klok slaat. De WK in Bergen zijn aan het slotstuk toe en dat is traditiegetrouw de wegwedstrijd voor de mannen. En daarin hoopt de Nederlandse delegatie een prominent woordje mee te spreken.

De koers, die om 10.05 uur van start gaat, is de hele dag te volgen bij de NOS. Aanvankelijk alleen via een livestream en een liveblog op NOS.nl. Om 13.10 uur sluit ook de televisie (NPO 1) aan en om 14.00 uur NPO Radio 1, met flitsen in de middageditie van Langs de Lijn. De finish wordt tussen 16.30 en 17.00 uur verwacht.

De middaguitzending van Studio Sport sluit rond 17.30 uur af met een nieuwe 'Sportmonoloog'. Die komt deze keer van Danny Nelissen, de laatste wereldkampioen bij de amateurs en tegenwoordig wielercommentator.

Volleybal en veldrijden

Naast het wielrennen biedt de NOS op deze zondag nog meer livesport. Zo is vanaf 18.00 uur via een livestream te zien hoe de Nederlandse volleybalsters het in Azerbeidzjan doen tegen Tsjechië, hun afsluitende groepswedstrijd op het EK.

En vanaf 21.00 uur zijn er op NOS.nl ook rechtstreekse beelden te zien van de wereldbeker veldrijden in het Amerikaanse Waterloo. Eerst de vrouwen en om 22.30 uur de mannen.

Erik ten Hag en Phillip Cocu

Uiteraard eist ook het eredivisievoetbal zijn plaats op. Na de vier wedstrijden van gisteren staan er vandaag vijf stuks op het programma. Meest in het oog springend zijn FC Utrecht-PSV (aftrap 12.30 uur) en Ajax-Vitesse (14.30 uur), twee duels tussen ploegen uit de bovenste gelederen van de ranglijst. Verder staan VVV-PEC Zwolle, FC Groningen-FC Twente (beide 14.30 uur) en AZ-Excelsior (16.45 uur) op de rol.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via het liveblog op NOS.nl en via flitsen op NPO Radio 1. In de Studio Sport-uitzending van 19.00 uur op NPO 1 komen alle samenvattingen aan bod.

Van Rijsselberghe

In het uur daarvoor (vanaf 18.10 uur) zijn onder meer samenvattingen te zien van het wielrennen, de MotoGP in Aragón, de hockeywedstrijd Amsterdam-Rotterdam (m) en de marathon van Berlijn. Ook zijn er reportages over plankzeiler Dorian van Rijsselberghe en Fenerbahçe-speler Vincent Janssen.

De sportzondag wordt als altijd afgesloten door Studio Voetbal, waarin deze keer oud-voetballer Pierre van Hooijdonk, voetbalcommentator Arno Vermeulen, ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk en oud-voetbalster Daphne Koster de voetbalactualiteit doornemen.

Uitzendingen zondag 24 september

TIJD UITZENDING Waar?
10.00 uur WK wielrennen: wegwedstrijd (m) NOS.nl
12.00 uur Liveblog eredivisie NOS.nl
13.10 uur WK wielrennen: wegwedstrijd (m) NPO 1 en NOS.nl
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.00 uur EK volleybal (v): Nederland-Tsjechië     NOS.nl
18.10 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl
19.00 uur Studio Sport eredivisie NPO 1 en NOS.nl
21.00 uur WB veldrijden Waterloo (v) NOS.nl
22.00 uur  Langs de Lijn NPO Radio 1
22.18 uur Studio Voetbal NPO 1 en NOS.nl
22.30 uur WB veldrijden Waterloo (m) NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl